:: A kollégium képekben<< vissza a főoldalra

A kollégium Újszegeden, parkosított környezetben, az Erzsébet Liget szomszédságában épült 1972-ben.

Az épület a belvárosból könnyedén megközelíthető a 72-es, a 71-es buszokkal, de a közelben járnak a 60, 60Y-os buszok, az 5-ös és a 7-es trolibuszok is.

A kollégium közelében több ABC, éjjel-nappali bolt, posta, postaláda, bankautomata, konditerem, partfürdő, sport uszoda, termál fürdő található.

A földszinti aulából nyílik a kollégium Társalgója, a kondi terem, a lépcsőház, a portás fülke és a liftek. Az épületben két darab belső felvonó közlekedik. A Társalgó ad helyt szinte valamennyi kollégiumi rendezvénynek: Disno, Mr. ill. Ms. Herman, különféle bulik, vetítések.

A földszinten találhatók a kollégiumi betegszobák és a kollégiumi Stúdió is. A Stúdióról részletesebben az Edison Stúdió című rovatban olvashatsz.

Az aulában pihenő, nyilvános telefon, üdítő és kávé automata található.

Az első emeleten kapott helyt a könyvtár, a folyóirat olvasó, gondnokság és az igazgatóság. Az első emeleten három vendéglakást is kialakítottak a tervezők. Ezek berendezett konyhás, fűrdőszobás, 1+félszobás apartmanok tévével, universitas telefonokkal, internet kapcsolattal.

A lakószobákban 3 ágy, íróasztal, polcok, beépített szekrények, mosdókagyló és székek találhatók. Az ágynemű és a rendszeres ágyneműcsere a kollégiumi díjba foglalt szolgáltatások körébe tartozik.

A első 5 emeleten kapnak elhelyezést a lányok, a felső négy emeleten pedig a fiúk.

A lányszobák internet és kábeltévé ellátottsága 50%-os, a fiú szinteken ugyanez 90 %.

A szobákban hűtőszekrény nem található,csak a folyósókon. Három szobára jut egy nagy, mélyhűtő rekesszel is ellátott hűtőszekrény. A folyósokra dohányzó asztalt, székeket helyeztek el. Az épület egészében tilos a dohányzás, kivéve a dohányzásra kijelölt helyeket.

A kilencedik emeleten alakítottunk ki egy klub szobát és egy tanuló szobát.

A tizedik emeleten már csak a raktár és a tetőterasz található. Ez utóbbiról remek panoráma tárul elénk a belváros és Újszeged irányába is.

Minden emeletnek van universitas melléke. Ez azt jelenti, hogy a szintek az egyetemi telefonhálózatból ingyenesen és közvetlenül hívhatók, kívülről viszont csak a portán keresztül és persze a hívó fizet.

A körúti és az újszegedi panoráma.

2021. július 31. Szombat
Oszkár napja

Aktuális információk

VÁRÓLISTA

Archívum megtekintése

 

© Herman Ottó Kollégium 2020, Szeged