:: Archívum<< vissza a főoldalra

SZJA 1% (2015-02-20 -- 2015-05-22)

Kedves Hermanosok!

 

Kérjük segítsétek a Kollégiumban folyó közösségi, sport és tudományos-szakmai rendezvények megszervezését, színesítését azáltal, hogy kéritek szüleiteket, barátaitokat, hogy a személyi jövedelemadójuk 1 százalékát a

 

Herman Ottó Diákegyesület

adószám: 18462009-1-06

 

javára ajánlják fel, vagy saját személyi jövedelemadótok 1 százalékával tesztek ugyanígy.

  1. Mit kell tenni az 1 % felajánlásához? Rendelkező nyilatkozatot kell készíteni.
  2. Mit kell tartalmaznia a rendelkező nyilatkozatnak? A nyilatkozatnak az egyesület fenti adószámát kell tartalmaznia, de fel lehet tüntetni az Egyesület nevét is. Érvényesen csak egy non profit szervezetet lehet egyszerre ezen az úton adományhoz juttatni. A hibásan kitöltött nyilatkozat - pl. rossz adószám, rossz a szervezet neve – érvénytelen, ezért kérjük az adatok pontos megadását.
  3. Meddig lehet rendelkezni az 1%-ról? Mindenki egységesen - az adóbevallásától elkülönülten is - leadhatja a nyilatkozatát 2015. május 20. napjáig. De leadhatja mindenki az adóbevallása részeként is a megfelelő időpontban. (Ez utóbbi esetben a nyilatkozattétel határideje az adóbevallás benyújtásához igazodik).
    A közszférában dolgozók esetében előfordulhat, hogy a munkáltató az 1 %-ról szóló nyilatkozatot már a fenti határidőknél hamarabb is kéri (pl. Szegedi Tudományegyetem dolgozóinál 2015. március 20.), erről a rendelkezők a munkáltatónál érdeklődhetnek.
  4. Milyen formában lehet a nyilatkozatot benyújtani? Több lehetőség is létezik a rendelkező nyilatkozat benyújtására:

a)       önadózás, valamint egyszerűsített bevallás esetén az adóbevallási nyomtatvány részeként, vagy lezárt, saját adóazonosító jelével ellátott borítékban az adóbevallási csomagjában elhelyezve, vagy

b)       munkáltatói adómegállapítás esetén a munkáltatója útján: a rendelkező nyilatkozatot normál borítékba kell helyezni, le kell zárni, és a borítékra rá kell írni az adózó (azaz a felajánló) adóazonosító jelét, és alá is kell írnia a nevét a boríték leragasztásnál átfolyóan. Ha az adóazonosító jel hiányzik, vagy a boríték leragasztásának átfolyó aláírása hiányzik, akkor a rendelkezés érvénytelen.

c)       elektronikus úton történő benyújtása esetén a nyomtatvány részeként elektronikus úton, vagy

d)       lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban személyesen vagy postán, illetőleg elektronikus űrlapként elektronikus úton juttatja el az adóhatóságnak.

 

Részletes tájékoztató található a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

 

Köszönjük a felajánlásokat!

Herman Ottó Diákegyesület - HODIE

 
<< vissza

2024. április 18. Csütörtök
Andrea, Ilma napja

Aktuális információk

VÁRÓLISTA

Archívum megtekintése

 

© Herman Ottó Kollégium 2020, Szeged