:: Archívum<< vissza a főoldalra

MINDENTUDÁS KOLLÉGIUMA (2007-01-24 -- 2007-03-27)

2007. februárjában indult útjára egy tudományos előadássorozat, "Mindentudás Kollégiuma" néven, melynek helyszínéül az SZTE Herman Ottó Kollégium szolgál.
Nem egy egyszerű előadásról van itt szó, hiszen a különböző tudományokban kutató előadóknak úgy kell prezentálni, hogy az előadás mindenki számára egyértelmű és közérthető legyen.

Az előadások havonta kerülnek megrendezésre. Egy alkalommal három hallgató publikál húsz-huszonöt percben. Az előadások végén lehetőség van kérdések feltevésére és annak megválaszolására is.

Aki nem mer vagy nem akar a nagy nyilvánosság előtt kérdezni, az a felmerült kérdéseket a „Mindentudás Kollégiumának” honlapján található fórumon felteheti.

Az előadásokat Power Pointos bemutatóval színesítik a hallgatók. Továbbá, minden előadás digitálisan is rögzítésre kerül, mely a honlapunkon visszanézhető. A prezentációkról készült fényképek a Fotógaléria menüpont alatt megtekinthetőek.

Az előadások témája független egymástól. Nem csoportosulnak egy-egy meghatározott terület köré, de a közeljövőben tervezzük ennek az átdolgozását. Már most szervezés alatt van az áprilisi előadás, melyben a különböző nemzetiségű hallgatók fogják bemutatni a hazájukban élő kultúrát és szokásokat.

Valamint 2007. tavaszán lesz kollégiumunk 35 éves, ahová a volt kollégistákat fogjuk meghívni, hogy az egyetemi éveikre visszaemlékezve eltöltsenek itt néhány napot. Szeretnénk, ha ezen rendezvény alkalmából a volt Hermanosok is bemutatkoznának a „Mindentudás Kollégiumán”, hiszen nagyon sok professzorrá és neves előadóvá avanzsált hallgató élt egykor a Herman Ottó Kollégium falai között.

A közönség nagy érdeklődéssel fogadta rendezvényünket. Az első előadás alkalmával közel hatvan fő vett részt. Több pozitív visszajelzést kaptunk, ami szintén a nézők elégedettségét tükrözte.


Bízom abban, hogy ez a rendezvénysorozat a jövőben egyre népszerűbbé válik a hallgatók és az oktatók körében is!

Önt is várjuk szeretettel előadásainkra!

Elérhetőségünk:
www.ohsh.u-szeged.hu/mindentudaskollegiuma


További információ:
Borbényi Katalin
Szeged
Temesvári krt. 50-52.
6726
Tel.: +36-30-548-8277
E-mail: kborbenyi@citromail.hu

 
<< vissza

2024. április 26. Péntek
Ervin napja

Aktuális információk

VÁRÓLISTA

Archívum megtekintése

 

© Herman Ottó Kollégium 2020, Szeged