:: Archívum<< vissza a főoldalra

Életmentő tanfolyam SZTE hallgatóknak (2009-11-26 -- 2009-12-26)

JESZ 2009„Te vagy jelen, te tudsz segíteni!!!”Alapfokú életmentő tanfolyam az SZTE hallgatóinak   A hirtelen szívhalál hazánkban az egyik leggyakoribb, a fiatalabb, aktív korosztályt is érintő halálok. A keringésmegállás folyamata az idejében, korán megkezdett újraélesztéssel visszafordítható. A kórházon kívül bekövetkező hirtelen szívhalál esetén az életmentés lehetősége annak a kezében van, aki jelen van és tud segíteni. A most induló JESZ pályázat célja a társadalom szemléletváltozásának elősegítése, annak tudatosítása, hogy felelősek vagyunk önmagunkért és társainkért, így csökkentve a hirtelen szívhalál bekövetkezésének gyakoriságát. Ezért is lett a program jelmondata: „Te vagy jelen, te tudsz segíteni!” A mintaprogram legfontosabb eleme a laikus életmentés elsajátításának népszerűsítése, társadalmasítása. Ennek egyik eszköze a közép- és felsőfokú oktatási intézmények oktatási programjába történő integrálás, a másik pedig a nyilvános helyeken a laikus elsősegélynyújtók számára is hozzáférhető félautomata defibrillátorok telepítése.  

Az SZTE ÁOK és az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ a JESZ 2009 pályázati program keretében lehetőséget kapott 1 darab fél automata defibrillátor (AED) nyilvános helyen történő elhelyezésére (amely november hónapban kihelyezésre került a József Attila Tanulmányi és Információs Központban),

illetve lehetősége van 200 önkéntes hallgató kiképzésére életmentő elsősegély nyújtási ismeretek és a defibrillátor kezelése terén.

A tanfolyam 2 x 4 vagy 1 x 8 órában kerül megtartásra (helyszín: TIK vagy ÁOK Oktatási Épülete), november és december hónapban.

A program megvalósításához érdeklődő hallgatókat keresünk.

 
<< vissza

2024. április 20. Szombat
Tivadar napja

Aktuális információk

VÁRÓLISTA

Archívum megtekintése

 

© Herman Ottó Kollégium 2020, Szeged